Til hovedinnhold

Belysning i garasje

Det er viktig å velge belysning ut fra hva man bruker garasjen til.

Funkishus opplyst av ledstriper. Foto
  • Gir deg trygghet
  • Del av utebelysningen
  • Tilpasset din bruk av garasjen

Lys på garasjeporten og fasade

Trygghet

På utsiden av garasjen så skal belysningen være med på å gi deg trygghet, og lyse opp der du beveger deg. Det finnes gode alternativer her, både ved å bruke lyslister, lamper eller stolper.

Lysforurensing

Det er viktig at du ikke bruker så mye lys at det forstyrrer naboer og dyreliv. Å rette lyset i feil retning vil også være til sjenanse for andre, så planlegg belysningen godt og tenk at det først og fremst er området i umiddelbar nærhet av der du beveger deg som skal være godt opplyst.

Downlights over garasjeporten og utendørs vegglampe. Foto.
Foto: SG Armaturen

Sensor

Å installere sensorer som gjør at lyset kommer på når det er bevegelse kan være bra for å gi deg trygghet, uten å bruke unødvendig mye lys.

Del av utebelysningen

Garasjen er ofte plassert sånn at det du bruker av belysning på garasjen må passe sammen med utebelysningen din. I denne artikkelen kan du lese mer om utebelysning.

Belysning over garasjeport, i tillegg til vegglamper. Foto
Foto: Lyskomponenter

Belysning innvendig i garasjen

Sensor

Sensorstyring på lyset i garasjen er ofte å anbefale da dette er med og forenkler hverdagen. Da går lyset på automatisk når du åpner porten eller om du kommer inn døren.

Lysarmatur som arbeidslys

Dersom du bruker garasjen som et verksted, trenger du godt arbeidslys. Da kan det være lurt å få råd av våre elektrikere. Lysarmaturer er det som er best å bruke i en garasje. Dette gir godt lys, og du behøver som regel et lavt antall med armaturer.

Plassering

Armaturene bør plasseres slik at de ikke kommer i konflikt med porten.

Bestill befaring eller installasjon

Våre elektrikere gir deg både gode råd, og er gode på installasjon av garasjebelysning.

Kontakt elektriker nå